Barion Pixel
Kategóriák
Hirdetés

Évközi 16. vasárnap – 2024. július 21.

A miskolci Szent Anna templom búcsúját július 28-án, vasárnap tartják. Az ünnepi szentmise, délelőtt 11 órakor kezdődik, melyet Ft. Szegedi Kálmán atya fog bemutatni. Az egyházközség hivatalos szentségimádási napját július 26-án, pénteken tartják. A selyemréti híveket 10 órára várják.

Kategóriák
Hirdetés

Évközi 12. vasárnap – 2024. június 23.

Június 23-án 16.30-kor Novák Lajos újmisés atya primíciája lesz a Mindszenti templomban – szeretettel vár mindenkit!

Június 24-én, hétfőn Keresztelő Szent János születése főünnep lesz, a szentmise a szokásos időben, 17:30-kor kezdődik.

Június 27-én, csütörtökön 17.00 órától a diósgyőri templomban szolgál az ugandai származású John Baptist Bashobora atya. A fő karizmája a szabadító ima, gyógyulásért mondott ima és a tanítás. A program 17.00 órakor kezdődik szentségimádással, dicsőítő imával, tanítással és gyógyító imával. A szentmise 18.30-kor kezdődik. A szentmise után dicsőítés, gyógyító és szabadító ima.

Június 29-én Szent Péter és Pál apostolok főünnepe lesz. 28-án vigília szentmise lesz, 29-én a 17:30-as mise viszont már a vasárnapi előesti mise lesz.

Június 29-én és 30-án „péter-fillér” gyűjtés lesz, a perselyadományokat az egyházmegye a Szentszéknek továbbítja, a Szentszék pedig a szegények megsegítésére használja fel világszerte.

A Mindszenti templom búcsúi szentmiséje (Péter és Pál apostolok) június 30-án 10.00 órakor kezdődik. Utána körmenet. Mindkettőt Mischinger Ferenc ózdi plébános vezeti.

Az angolul tudó és szívesen beszélő híveinket szeretettel hívjuk és várjuk a június 30. 11:30-kor kezdődő angol nyelvű szentmisére és az azt követő szeretet-vendégségre. Aki jön, hozzon magával valami enni-, innivalót.

Kategóriák
Hirdetés

Évközi 11. vasárnap – 2024. június 16.

Június 22-én 10 órakor lesz a papszentelés az Egri Bazilikában. Idén 7 diakónust szentel pappá Ternyák Csaba egri érsek.

Június 23-án 16.30-kor Novák Lajos újmisés atya primíciája lesz a Mindszenti templomban – szeretettel vár mindenkit!

A Mindszenti templom búcsúi szentmiséje (Péter és Pál apostolok) június 30-án 10.00 órakor kezdődik. Utána körmenet. Főcelebráns: Mischinger Ferenc ózdi plébános.

Kategóriák
Hirdetés

Évközi 10. vasárnap – 2024. június 9.

Gyűjtést indítunk a Szent István Közösségi Ház felső szintjének befejezésére. Az épület jelenleg is üzemel, a földszinti közösségi teremben rendszeresen vannak rendezvények, az emeleti apartmanokban pedig krízishelyzetbe jutott embereken, háború elől menekülő családokon segítenek elsősorban átmeneti szállással és élelemmel.

A közösségi házat a Selyemréti Plébánia és a plébánia alapítványa, a Selyemréti Katolikus Közhasznú Alapítvány tartja fenn és működteti. A felső szint befejezéséhez 15 millió forintra lesz szükség.

Pénzbeli adományokat az alábbi módokon tudunk fogadni:
– a templomban a jobb oldali padsor végén lévő perselyen keresztül
– személyesen a plébánia irodában
– banki utalással a Selyemréti Katolikus Közhasznú Alapítványnak (K&H Bank 10402764-50527066-82851007)
– online bankkártyás fizetéssel a https://skkamiskolc.hu weboldalon keresztül

Céges adományozóknak – mivel közhasznú az alapítvány – igazolást tudunk kiállítani a befizetésről.

További információk az alapítvány weboldalán találhatóak: https://skkamiskolc.hu

Kategóriák
Hirdetés

Úrnapja – 2024. június 2.

Az elmúlt évek gyakorlata szerint, június 6-án elsőcsütörtökön, Miskolcra látogatnak a papszentelés előtt álló diakónusok tanáraikkal együtt. A Mindszenti templomban 10 órakor koncelebrált szentmisét ünneplünk velük és a város papságával közösen. Kérjük a Kedves Híveket, aki teheti, vegyen részt a szentmisén! A szentmise után kötetlen beszélgetésben ismerkedhetünk a leendő fiatal papokkal.

A Miskolc-Tapolcai Sziklakápolna Búcsú Ünnepét Jézus Szent Szíve tiszteletére, 2024. június 07-én pénteken, este 6 órakor tartja. Az ünnepi szentmisét és szentbeszédet Ft. Marosi Balázs, diósgyőri káplán atya mutatja be.

A Miskolc perecesi Jézus Szíve templom búcsúját Jézus Szíve ünnepén, június 7-én, pénteken tartják. Az ünnepi szentmise körmenettel este 6 órakor kezdődik. A búcsúi szentmisét és szentbeszédet Kecskés László szirmabesenyői plébános atya végzi.

A Martinkertvárosi Egyházközség Búcsúja június 9-én lesz. Az ünnepi Szentmise délelőtt 11 órakor kezdődik, melyet Ft. HOLLÓ Gábor Miskolc-Szent Anna Káplán Atya mutat be.
Június 7-én, Jézus Szentséges Szívének ünnepén lesz a Martinkertvárosi Egyházközség egész napos Egyházmegyei Szentségimádási napja!
A Selyemrét Plébánia szentségimádási órája 10 órakor kezdődik.

Kategóriák
Hirdetés

Szentháromság vasárnapja – 2024. május 26.

Jövő vasárnap, június 2-án Krisztus teste és vére (Úrnapja) ünnepe lesz. A 10 órási szentmisét követően – ha az időjárás engedi – úrnapi körmenetet tartunk. Az úrnapi sátrak díszítéséhez várunk virágokat, virágszirmokat, valamint segítő kezeket is. Aki tud jönni segíteni, vasárnap reggel 7:00-ra várjuk a plébánián.

Kategóriák
Hirdetés

Pünkösd – 2024. május 19.

Szerdán, május 22-én az egész napos Szentségimádást egy temetés fogja megszakítani. 8 órától 14:45-ig, valamint 16 órától a szentmise kezdetéig lehet imádkozni az Oltáriszentség előtt.

Szerdán, Szent Rita szerzetesnő ünnepén rózsaszentelést tartunk a szentmise végén.

Szombaton, május 25-én 10-15 óra között gyermeknapot tartunk a plébánia udvaron és a közösségi házban. Színes programokkal készülünk kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Várunk minden gyermeket és szüleit szeretettel.

Kategóriák
Hirdetés

Urunk Mennybemenetele – 2024. május 12.

  • 2024. május 10-től 15-ig a plébánián az ügyfélfogadás szünetel. Temetési vagy szentségkiszolgáltatási ügyekben, amely nem várhat, kérjük, forduljanak valamelyik környékbeli plébániához.
  • 2024. május 15-én, szerdán elmarad az egész napos Szentségimádás
  • Május 25-én, szombaton 10 órától Gyereknapot tartunk a plébánia udvaron és a közösségi házban. Színes programokkal készülünk kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Várunk minden gyermeket szeretettel.
Kategóriák
Hirdetés

Húsvét 6. vasárnapja – 2024. május 5.

Idén Pünkösd hétfőjén, május 20-án lesz az egyházmegyei ministráns találkozó Sárospatakon. A részvételi szándékot május 8-ig kell jelezni Máté atyánál.

Május 15-én, szerdán elmarad az egész napos Szentségimádás.

Május 25-én, szombaton 10 órától Gyereknapot tartunk a plébánia udvaron és a közösségi házban. Színes programokkal készülünk kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Várunk minden gyermeket szeretettel.

Kategóriák
Hirdetés

Húsvét 5. vasárnapja – 2024. április 28.

Ma 16 órától fiataloknak közös Szentírás olvasás lesz, ezt követően Szentségimádás és Esti dicséret a templomban.

Idén Pünkösd hétfőjén lesz az egyházmegyei ministráns találkozó Sárospatakon. A részvételi szándékot május 8-ig kell jelezni Máté atyánál.

Elveszíthetetlen öröm versmondó versenyt hirdet a Miskolci Versbarátok Köre Alapítvány. 10-20 év közötti fiatalok jelentkezését várják két korcsoportban 2024. május 12-ig. Az elődöntő 2024. május 24-én lesz Miskolcon, a Tudomány és Technika Házában (Miskolc, Görgey Artúr utca 5.) a döntő és gála 2024. szeptember 21-én az Ars Sacra Fesztivál keretében a Városháza dísztermében.
További információk és jelentkezés: versalap22@gmail.com email címen.