Barion Pixel

Ügyintézés

Keresztelő, házasságkötés, temetés, első szentáldozás, bérmálás, lelkipásztori ajánlás kérése céljából kérjen időpontot a plébánostól a hivatal telefonszámán: 46/343-309. A nem fogadott hívásokat visszahívjuk, ha a hívó telefonszáma belföldi és nem titkos.

Szentmise szándék felajánlás, önkéntes egyházi hozzájárulás (köznyelven egyházadó vagy párbér), valamint urnahely fenntartási hozzájárulás befizetése ügyében keresse fel a plébánia hivatalt személyesen ügyfélfogadási időben, vagy intézze online bankkártyás fizetéssel IDE kattintva.

Ügyfélfogadás ideje: hétfő, szerda, péntek 9:00 – 12.30.

Szükség esetén (pl. külföldről) kérheti ügye intézését elektronikus levélben is: selyemret[kukac]protonmail[pont]com és fizethet banki átutalással vagy online bankkártyás fizetéssel is.

Sürgős ügyekben (súlyos beteg, haldokló szentségekkel való ellátása), vagy bármely olyan ügyben, amelyben a következő ügyfélfogadási óra kivárása nem lehetséges, hívja a plébániát bármilyen időpontban. Ha a hívás idejében senki sem tudja felvenni a telefont, alkalmas időben visszahívjuk, Keresztelő, házasságkötés, temetés, első szentáldozás, bérmálás, lelkipásztori ajánlás kérése céljából kérjen időpontot a plébánostól a hivatal telefonszámán: 46/343-309. A nem fogadott hívásokat visszahívjuk, ha a hívó telefonszáma belföldi és nem titkos.

A keresztség szentsége:

Újszülött gyermekeket általában a hónap 2. és 4. vasárnapján 11:00 órakor keresztelünk. Legalább egy héttel a tervezett keresztelő előtt kérjük a jelentkezést, hogy egyeztetni tudjuk a szülőkkel és keresztszülőkkel a felkészítő idejét. Lehetőleg ne várjunk hónapokat (még kevésbé éveket) a kisgyermekek keresztelésével.

Felnőttek, vagy nagyobbacska gyermekek keresztelése komoly, legalább egy évig tartó felkészülés után lehetséges. Ennek elkezdéséhez mindenképpen a plébánossal kell egyeztetni.

Első Szentáldozás:

Kérjük a gyermekek szüleit, hogy a gyermek második osztályba lépésekor jelentkezzenek.

A bérmálás szentsége:

14 éves korban (vagy ha akkor elmaradt, utána minél hamarabb) kérjük a jelentkezéseket (akár felnőtt, sőt meglett korú emberekét is, ha fiatalon nem került rá sor).

A házasságkötés:

Lehetőleg nyolc-tíz, de semmiképpen sem kevesebb, mint hat hónappal a tervezett házasságkötés előtt kell jelentkezni. Mindenképpen a plébánossal kell időpontot egyeztetni.

Temetés:

Az Anyaszentegyház az elhunyt katolikus keresztények testével végzi a temetési szertartást. Kérjük, hogy minél hamarabb jelezzék, ha a plébánia hívei közül valaki meghal. Az egyház nyomatékosan ajánlja, hogy tartsák meg az elhunytak teste eltemetésének jámbor szokását; nem tiltja azonban a hamvasztást, kivéve ha azt a keresztény tanítással ellenkező okok miatt választották. Az elhunytak szertartás nélküli hamvasztása semmiképp sem javasolt, ezért kérjük, az Egyházi Törvénykönyv 1177. kán. – 1. §. alapján, a temetési szertartást úgy intézzék, hogy azt még a hamvasztás előtt, a plébániatemplomban lehessen végezni. Ha erre semmiképp sincs lehetőség, akkor legalább a testet be kell szentelni a krematóriumban vagy a halottasházban. A hamvasztás előtti beszentelésért külön díjat nem kérünk. Hamvak szétszórása vagy otthon őrzése a Katolikus Egyházban nem megengedett.

Szentgyónás:

Minden szentmise előtt fél órával a templomban.

Online ügyintézés

Lehetőség van néhány szolgáltatás esetében online ügyintézésre is.

Urnahely

Az éves urnahely díjat online bankkártyás fizetéssel is rendezheti. Kattintson a befizetem gombra, adja meg nevét, e-mail címét, valamint válassza ki a legördülő menü segítségével az urnafülke pontos adatait (fal és fülke) majd kattintson a befizetem gombra. Ezután átvezetjük a bankkártyás fizetés oldalra, itt a kártyaadatokat megadva megtörténik a fizetés, majd a megadott e-mail címre visszaigazolást kap a befizetésről.


Miseszándék

Ha miseszándékot szeretne kérni, első lépésként vagy személyesen vagy telefonon (46/343 309) egyeztesse le az időpontot, majd ezt követően a befizetem gombra kattintva tudja rendezni a díjat. Válassza ki a mise típusát (csendes vagy orgonás), adja meg nevét, email címét valamint a leegyeztetett időpontot, mert ez alapján tudjuk azonosítani a befizetést, majd kattintson a befizetem gombra. Időpont megadása nélkül NEM tudjuk teljesíteni a kérést. Ezután átvezetjük a bankkártyás fizetés oldalra, itt a kártyaadatokat megadva megtörténik a fizetés, majd a megadott e-mail címre visszaigazolást kap a befizetésről.


Éves egyházi hozzájárulás

Lehetőség van az éves egyházi hozzájárulás online bankkártyás befizetésére is. Válassza ki a befizetni kívánt összeget (ha egyik összeg sem megfelelő, akkor kattintson az egyéb összegre és írja be a kívánt összeget), majd adja meg adatait (név, e-mail cím, lakcím) majd kattintson a befizetem gombra. Ezután átvezetjük a bankkártyás fizetés oldalra, itt a kártyaadatokat megadva megtörténik a fizetés, majd a megadott e-mail címre visszaigazolást kap a befizetésről.