Barion Pixel
Kategóriák
Hirdetés

Nagyböjt 4. vasárnapja – 2023. március 19.

TARTÓS ÉLELMISZER GYŰJTÉS VÉGE
A rászorulók nevében köszönjük a(z eddig beérkezett) tartós élelmiszer adományokat. Isten fizesse meg! Plébániánk Caritas csoportja hétfőn fogja leltározni, ami beérkezett, és a Miskolc, Király utcai Karitász Pont felé fogják továbbítani. Jövő hétvégén tudunk majd tájékoztatást adni a gyűjtés eredményeiről.

FRÁTERES MISE
A Fráter György Katolikus Gimnázium selyemréti tanulóit március 24-én, pénteken reggel fél nyolcra hívtuk meg szentmisére. Szeretettel várjuk a hívek közül is mindazokat, akik erre az alkalomra el tudnak jönni. A szentmise után reggelit adunk a diákoknak a plébánia ebédlőjében, ahol lehetőség lesz beszélgetni, ismerkedni velük. Ha a hívek közül valaki tudna segíteni a reggeli beszerzésében és előkészítésében, jelentkezzen Ádám Jánosné sekrestyésnél.

SZENTFÖLDI GYŰJTÉS
Jövő szombat este és vasárnap, március 25-én és 26-án a szentmise alatti persely gyűjtés a szentföld javára lesz. Az adományok összegét az érsekség számlájára utaljuk, és az összeget az érsekség továbbítja majd Rómába a szentföldi keresztények megsegítésére.

HEJŐCSABAI BÚCSÚ
A Miskolc-Hejőcsabai Római Katolikus Egyházközség Templombúcsúja Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére, 2023. március 26-án, 11:00. Órakor lesz. Az ünnepi szentmisét és szentbeszédet Főtisztelendő Dr. Mata István atya mutatja be.

VÁROSI KERESZTÚT
Városi keresztút indul a Szent Anna plébániától a Kálvária dombra 2023. március 26-án, vasárnap 15:00 órakor. A Selyemrét plébánia a tizennegyedik állomás (Jézus holttestét a sírba helyezik) imádságát fogja vezetni. A keresztutat a háború befejezéséért és Ferenc pápa magyarországi látogatásának eredményességéért végezzük. Március 20. hétfő estig lehet elmélkedéssel, imádsággal pályázni. A 14. állomáson végzett elmélkedés szövege egy fél- oldalnyi legyen (kb. 1000 leütés). A szöveg pályázatokat a selyemret kukac protonmail pont com e-mail címre kérjük beküldeni.